TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dietní celerové hranolky pečené v troubě

Zpět
  • Autor: Dieta-Davidek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva500

Dochucovadla:

1 větší celer nebo 2 menší 3 lžíce olivového oleje mořská sůl koření podle chuti - mletá paprika, grilovací koření, kmín, sušený česnek atd. voda

Energetická hodnota celkem: 650 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Když slyšíte slovo hranolky, asi si okamžitě představíte kalorickou smaženou přílohu. Co tak, že byste si připravili zdravou variantu? Chutné, zdravé a zároveň netradiční to jsou celerové hranolky. Ne, že by tento pokrm dříve nikdo neznal, ale na výsluní se znovu dostal díky Antónií Mačingové a jejím knihám na zaručené hubnutí. Právě celerové hranolky tam zaujímaly své místo. Pokud jste je ještě nedělali, připravte si je. Bojíte-li se celeru, je to zbytečné, téměř vůbec v nich nejde cítit. Postup: 1. Nejprve oloupeme celer a pak ho pořádně omyjeme. 2. Podle potřeby můžeme seříznout zakulacený vršek, aby se celer dobře nakrájel na plátky. 3. Následně jej nakrájíme na centimetrové plátky a ty pak nakrájíme na hranolky. 4. Mezitím dáme vařit vodu se solí, až bude vařit, vsypeme tam hranolky. 5. Ve vodě je vaříme necelé dvě minuty, poté je scedíme. 6. Snažíme se z nich odstranit co nejvíce vody a pak je vhodíme do mísy. 7. V míse je promísíme s olejem, solí a vybraným kořením. 8. Plech vyložíme pečicím papírem a něj umístíme hranolky. Můžeme je dát i přímo na plech. 9. Troubu vyhřejeme na 220°C a vložíme plech do trouby. 10. Celerové hranolky pečeme 20 - 25 minut. Během pečení v troubě je třikrát promícháme. 11. Poté je můžeme podávat jako přílohu k masu či jinému obědu nebo jen tak k mlsání třeba s dipem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 06. 2021 18:03
Také je občas dělám.

Naši partneři